Handel & Service

Information
Inriktning
Handel & Service
Ansökningskod
HAHAN
Studieort
Examen
Yrkesexamen
Programplan
Handel & Service

Om utbildningen

Vill du arbeta inom handel? Handelsprogrammet är ett yrkesprogram som är anpassat för att du ska kunna börja jobba direkt efter gymnasiet eller, genom att välja Skärgårdsgymnasiets högskolepaket, söka in på högskola.

Skärgårdsgymnasiet bryr sig om varje elev och erbjuder dig en gedigen utbildning i små undervisningsgrupper. Utbildningen utvecklar dina kunskaper om entreprenörskap och eget företagande. Det är en mycket bred utbildning för dig som är intresserad av att arbeta med försäljning, service, e-handel eller marknadsföring.
Handelsprogrammet ger kunskaper om bla arbetsrätt, arbetsmiljö och diskrimineringsfrågor i arbetslivet. Du ska också få kunskaper om vilka faktorer som påverkar hälsa och välbefinnande.
Utbildningen vänder sig också till dig som vill driva ett eget företag. Genom Ung Företagsamhet får du möjlighet att under ett år starta upp och driva ett eget företag.För oss är det viktigt med en verklighetsförankrad utbildning. Därför har vi ett nära samarbete med branschen och ger dig 20 veckors arbetsplatsförlagd lärande (APL). Allt för att ge dig den bästa förberedelsen för livet efter gymnasiet.

Genom Ung Företagsamhet får du möjlighet att under ett år starta upp och driva eget företag.

Tänkbara yrken:

Butikskommunikatör/merchandiser, Butikssäljare, Företagssäljar, Handlare, Inköpare, Ledare i butik, Logistiker, Marknadsförare, Näthandlare, Speditör, Varumottagare "

Bildgalleri

Är du nyfiken på Skärgårdsgymnasiet?

Varmt välkommen på Öppet hus, en prova-på-dag eller kontakta Studie- och Yrkesvägledare på respektive skola för att få svar på dina frågor.