No items found.

El & Energi Programmet

El & Energi

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen.
Programmet vänder sig till dig som är tekniskt intresserad och gillar att arbeta praktiskt. Efter utbildningen kan du arbeta med elinstallationer, system för automatiserad produktion, energi-, miljö- och vattenteknik, elektriker eller datorer och kommunikation.
Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa kurser inom det individuella valet som ger grundläggande högskolebehörighet.
Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium erbjuder tre inriktningar av
El-och energiprogrammet:

Dator- och kommunikationsteknik

  • Du får en bred grundutbildning att installera, underhålla och reparera system för datorer och kommunikation. Inriktningen ger möjlighet till jobb som t.ex. elektronikreparatör, IT-tekniker, nätverkstekniker och supporttekniker.

Energiteknik

  • Inriktningen ska ge dig kunskaper om drift, underhåll och servicefunktioner inom branscherna för energi, miljö, vatten och processer. Inriktningen ger möjlighet till jobb som t.ex.driftoperatör vid elverk, värmeverk eller driftoperatör inom vatten- och miljöteknik

Elteknik

  • Inriktningen är en praktisk utbildning för dig som vill arbeta som Elektriker eller Linjemontör efter gymnasiet.
    Utbildningen fokuserar på teoretiska och praktiska moment som ellära, elsäkerhet, elinstallation, belysningsteknik och övervakningssystem.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Delar av utbildningen äger rum på en eller flera arbetsplatser och kallas arbetsplatsförlagt lärande. APL är en viktig del av din utbildning.
Skolan har samarbete med ett stort antal arbetsplatser i regionen. Det är många mindre företag, men också större arbetsplatser.
Om man visar bra motivation och arbetsvilja på den arbetsplats där man gör sin APL, så har man skaffat sig de bästa förutsättningar när det är dags att anställa personal.Ansöknings hjälp
För att ansöka till ett utav våra program, gå in på
gyantagningen.se's programsökning och välj:
På viss gymnasieskola

Norrtelje teknik-och
naturbruksgymnasium


ProgramSökSå visas en lista med information angående våra program.