BA

Bygg- och anläggningsprogrammet

Måleri

Vill du bli målare?

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning måleri är en praktisk och kreativ yrkesförberedande utbildning för dig som vill arbeta som målare efter gymnasiet.

Utbildningen fokuserar på praktiska moment som äldremålningstekniker, målning av tak, väggar och snickerier samt tapetsering. Hos oss får du lära dig att arbeta med miljövänliga material. Efter grundutbildningen har du möjlighet att specialisera dig inom färgsättning, inredning eller försäljning.

Första året på Skärgårdsgymnasiet läser du tillsammans med husbyggnadseleverna och kommer därför att få grundläggande kunskaper även inom bygg.

För oss är det viktigt med en verklighetsförankrad utbildning. Därför har vi ett nära samarbete med måleribranschen och ger dig minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL). Du kommer också att få arbeta med beställningsjobb som Skärgårdsgymnasiet tar emot. Allt för att ge dig den bästa förberedelsen för livet efter gymnasiet.

Om du vill läsa mer om målaryrket. Gå in på www.malare.nu.

Eftersom vi har programmen NB och RL är vi INTE en allergifri skola. Eleverna kan röra sig i miljöer där det förekommer djur eller nötter.

Kursplaner

Bilagor