RL

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Bageri och Konditori

Tycker du om att baka? Vill du kunna skapa allt från matbröd till bröllopstårtor? Då är restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri och konditori ett program för dig!

Under utbildningen får du möjlighet att arbeta mycket praktiskt, samtidigt som du kan välja att uppnå grundläggande högskolebehörighet.

Under utbildningen är helhetsbilden viktig – från råvara till färdig produkt. Du lär dig hur branschen fungerar och du läser bland annat kurser i choklad och konfektyr, service och bemötande samt bageri och konditori. Hos oss får du lära dig att laga goda och nyttiga bageri- och konditoriprodukter på ett ekonomiskt sätt. Du får även lära dig vad “god service” innebär.

Restaurangprogrammet – oavsett inriktning – är ett yrkesprogram. Det innebär att du direkt efter avslutad utbildning har möjlighet att påbörja den yrkesbana du väljer. Programmet passar dig som vill bli bagare, konditor, arbeta med delikatesser eller driva eget café eller eget bageri.

Om du under utbildningen bestämmer dig för att du vill läsa vidare på yrkeshögskola, högskola eller universitet så använder du ditt individuella val till att läsa högskoleförberedande kurser och kan därmed nå grundläggande högskolebehörighet.

Eftersom vi har programmen NB och RL är vi INTE en allergifri skola. Eleverna kan röra sig i miljöer där det förekommer djur eller nötter.

Kursplaner

Bilagor

No items found.