SA

Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskap (SASAM)

Vill du arbeta för ett bättre samhälle?

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som vill ha en bred grund att stå på och många valmöjligheter efter gymnasiet. I undervisningen samt genom besök och föreläsningar på universitetet och högskola förbereder du dig för fortsatta studier.

Hos oss får du en kombination av beteendevetenskap och samhällsvetenskap. Det innebär att du läser en programfördjupning med kurser som till exempel sociologi och kommunikation för att på så sätt fördjupa dina kunskaper kring människors beteende. Utbildningen fokuserar både på samhället och människor i det. Vi tittar på samhället ur olika perspektiv och undersöker hur människor och samhället påverkar varandra.

Efter gymnasiet kan du välja att läsa vidare inom många olika områden på universitet och högskolor eftersom programmet ger dig en bred behörighet. Samhällsprogrammet leder på så sätt vidare till nästan alla yrken!

På Skärgårdsgymnasiet får du en gedigen utbildning på en skola som bryr sig om dig som elev. Under din tid hos oss åker vi på studieresor till platser när och fjärran samt gör många studiebesök i vårt närområde. Allt för att ge dig den bästa förberedelsen för livet efter gymnasiet.

Eftersom vi har programmen NB och RL är vi INTE en allergifri skola. Eleverna kan röra sig i miljöer där det förekommer djur eller nötter.

Kursplaner

No items found.

Bilagor

No items found.