SA

Samhällsvetenskap

Beteendevetenskap / Uniformsyrken Startar ej HT20

Är du morgondagens hjälte?

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning uniform är ett högskoleförberedande program. Efter gymnasiet kan du välja att läsa vidare inom många olika områden på universitet och högskolor eftersom programmet ger dig en bred behörighet. Vi besöker universitet/ högskolor under din utbildning för att bredda bilden av vad som är möjligt att göra efter sina studier hos oss.

För att ge dig en spännande teoretisk utbildning med praktiska inslag samarbetar vi med polisen, militären, brandkåren och ambulanssjuk-vården. Vi är med på polisövningar, lär oss HLR-räddning och gör studiebesök hos brandkåren. Du får även gå en väktarutbildning i åk 3.

Utbildningen fokuserar både på samhället och människorna i det. Vi tittar på detta ur olika perspektiv och undersöker hur människor och samhället påverkar varandra. Därför får du läsa profilkurser som sociologi och psykologi hos oss och fördjupa dina kunskaper om människors beteende.

Vi lämnar också skolans värld för studieresor både lokalt, regionalt och utomlands. Förra läsåret gjorde SAM-eleverna bland annat en studieresa till Auschwitz, besökte riksdagen och övade med militären.

På Skärgårdsgymnasiet får du en gedigen utbildning på en skola som bryr sig om dig som elev. Allt för att ge dig den bästa förberedelsen för livet efter gymnasiet.

Eftersom vi har programmen NB och RL är vi INTE en allergifri skola. Eleverna kan röra sig i miljöer där det förekommer djur eller nötter.

Kursplaner

Bilagor

No items found.