
För att underlätta för dig har vi samlat all information som rör skolan på den här sidan. Hittar du inte den information som du söker får du gärna kontakta oss så hjälper vi dig!
APL
Åk 3 Vecka 38-42
Åk 2 Vecka 46-50
Höstterminen 2023
Terminens första skoldag
Åk 1 Måndag 21 augusti
Åk 2 och 3 Onsdag 23 augusti
Vecka 44 - höstlov
Vecka 52 - 1 (23 december - 8 januari) - jullov
Vårterminen 2024
Terminens första skoldag
Tisdag 9 januari
APL
Åk 3 Vecka 4-8
Åk 2 Vecka 16-20
Vecka 9 - Sportlov
Vecka 14 - Påsklov (29/3-5/4)
Vecka 18 - 1 maj
Vecka 19 Kristi himmelfärd ledig 9/5 - 10/5
Vecka 23 - Nationaldagen 6/6 Klämdag 7/6
Studenten 5 juni
Utspring sker enl. schema se SchoolSoft
12 juni avslutning Åk1 och Åk2
OBS! Med reservation för ev. ändringar
Du som elev eller vårdnadshavare anmäler sjukanmälan eller frånvaroanmälan först och främst via Schoolsoft, eller genom att ringa skolans växel 08-540 646 12 och välj (3) för elevhälsa och (2) för sjukanmälan.
Individuella valet som omfattar 200 poäng i studieplanen, är ett bra tillfälle att bredda sin utbildning med flera behörighetskurser för vidare studier eller att fördjupa sig inom sitt yrkesprogram (inriktning) eller ett intresseområde.
Huvudmannen för en gymnasieskola har enligt § 7 i gymnasieförordningen rätt att besluta om vilka kurser som ska erbjudas som individuella val. Därför kan förändringar förekomma och utbudet kan se olika ut vid olika läsår. Vi har även rätten att flytta kurser från år till år.
Eleven har dock rätten att läsa:
En kurs i idrott och hälsa utöver vad som finns på studieplanen.
Minst en kurs i estetiska ämnen, vi erbjuder bild.
De kurser som krävs för grundläggande högskolebehörighet, Sv2, Sv3 och En6.
Dina val ligger till grund för vilka kurser som kommer att starta, kurserna startar endast om det finns fler än sex deltagare, vissa kurser kan även kräva minst åtta deltagare.
Grundläggande behörighet erbjuds alltid på alla våra yrkesprogram:
Grundläggande högskolebehörighet med kurserna: svenska 2, svenska 3 och engelska 6 måste erbjudas enligt Gymnasieförordningen, så de kurserna startar alltid. Vi rekommenderar att du har klarat tidigare kurser från årskurs 1 i svenska 1 och engelska 5, matematik 1a med lägst E betyg för att de högre kurserna i svenska 2, engelska 6 och matematik 2a ska vara givande och ge goda resultat. Elever som tidigare har läst svenska som andraspråk erbjuds att fortsätta läsa svenska som andraspråk 2 och 3 inom högskolepaketet i kombination med engelska 6.
Viktigt att tänka igenom sitt val
Det är viktigt att du tänker igenom ditt val ordentligt, inte minst med tanke på vidare studier som du behöver bli behörig till. Till högskolan krävs alltid grundläggande behörighet, men många utbildningar kräver även särskild behörighet. Vissa kurser kan även ge extra meritpoäng. Informera dig väl innan du gör ditt val. Kontakta våra studievägledare på skolan om du vill ha mer information eller hjälp med valet.
OBS! Att du gör rätt val från början är viktigt då du EJ får hoppa av påbörjad kurs när du väl börjat den. Du behöver ha minst 200 p i individuella val för att ha en examen.
Alla elever som går på Skärgårdsgymnasiet får låna en Chromebook under sina tre år på skolan. Den är elevernas arbetsredskap och ska tas med till varje lektion. Eleverna får ta med sig den hem och använda dem för privat bruk. De måste dock följa de regler som finna att läsa i avtalet, som ges under introduktionssamtalen.
Eftersom vi har programmen NB (Naturbruk) och RL (Restaurang- och Livsmedel) är vi INTE en allergifri skola. Eleverna rör sig i miljöer där det kan förekomma djur eller nötter.
Ordningsregler på Skärgårdsgymnasiet: