Dator & kommunikationsteknik

Information
Inriktning
Dator & kommunikationsteknik
ANSÖKNINGSKOD
EEDAT
Studieort
Examen
Yrkesexamen
Lärlingsutbildning?
Ja

Dator- och kommunikationsteknik

Vill du ha möjlighet att arbeta med datorer på olika sätt? Då kan inriktningen Dator- och kommunikationsteknik på El- och energiprogrammet vara något för dig.

Du får en bred grundutbildning att installera, underhålla och reparera datorsystem. Utbildningen är en praktisk datautbildning men med stora teoretiska inslag.
Här ingår kunskaper om olika typer av kommunikation mellan datorer och deras kringutrustning, till exempel skrivare och konferensutrustningar.
Du ska kunna bygga upp kommunikationsnät för tele, data, media, dator- och kommunikationsteknik, nätverksteknik, programmering, support- och servicearbete med mera. Du får även kunskap om olika säkerhetsregler som inloggning och behörighet.

Efter utbildningen kan du arbeta med elinstallation eller dator- och kommunikationssystem. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa kurser inom det individuella valet som ger grundläggande högskolebehörighet.

Tänkbara yrken

Elektronikreparatör, IT-tekniker, Nätverkstekniker och Supporttekniker

Bildgalleri

Är du nyfiken på Skärgårdsgymnasiet?

Varmt välkommen på Öppet hus, en prova-på-dag eller kontakta Studie- och Yrkesvägledare på respektive skola för att få svar på dina frågor.