Information
Inriktning
Frisör
ANSÖKNINGSKOD
HVFRS
Examen
Yrkesexamen
Lärlingsutbildning?
Ja
Programplan
Frisör

Vill du bli frisör? Hantverksprogrammet med inriktning frisör är en praktisk utbildning för dig som vill arbeta som frisör efter gymnasiet.

Hantverksprogrammet med inriktning frisör är en praktisk utbildning för dig som har känsla för stil och form och vill jobba med människor efter gymnasiet

Utbildningen innehåller också praktiska och teoretiska moment som klippning, färgning, frisyrdesign och extensions samt inslag av barberarmoment. Hos oss får du lära dig allt som hör till frisöryrket och vi jobbar med kundbemötande, service och försäljning.

Du får arbeta praktiskt redan under första året. Med tillvalskurser kan du bredda dina kunskaper inom yrket. Vi förbereder dig inför delprov och gesällprov i våra kurser.

Tillsammans med våra erfarna och välutbildade lärare kommer du under din utbildning att ta emot både modeller och kunder i våra fina salonger och välrustade salonger. Kundpassen är populära och välbesökta, därför kan vi lova dig mycket träning under utbildningen. Allt för att ge dig den bästa förberedelsen för yrkeslivet efter gymnasiet.

Besök gärna vår salong i Norrtälje, eller Åkersberga.

Länk till sidan för Norrtälje

Länk till sidan för Åkersberga

Tänkbara yrken

Frisöraspirant

Bildgalleri

Är du nyfiken på Skärgårdsgymnasiet?

Varmt välkommen på Öppet hus, en prova-på-dag eller kontakta Studie- och Yrkesvägledare på respektive skola för att få svar på dina frågor.