Information
Inriktning
Frisör
Ansökningskod
HVFRI
Studieort
Examen
Yrkesexamen
Programplan
Frisör

Om utbildningen

Vill du bli frisör? Hantverksprogrammet med inriktning frisör är en praktisk utbildning för dig som vill arbeta som frisör efter gymnasiet.

Utbildningen fokuserar på teoretiska och praktiska moment som klippning, färgning, permanent, extensions och frisyrdesign. Hos oss får du lära dig allt som hör frisöryrket till. Vi jobbar vi mycket med kundbemötande och försäljning. Du får börja klippa redan under första året på både dockor och modeller. Med tillvalskurser som makeup och naglar kan du bredda dina kunskaper. Vi erbjuder även gesällprovsförberedande kurser.
För oss är det viktigt med en verklighetsförankrad utbildning. Därför har vi ett nära samarbete med frisörbranschen och ger dig 20 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL).
Tillsammans med våra erfarna och välutbildade lärare kommer du under utbildningen att få ta emot kunder i vår fräscha och välutrustade salong på Skärgårdsgymnasiet. Kundpassen är populära och välbesökta, därför kan vi lova dig mycket träning under utbildningen. Allt för att ge dig den bästa förberedelsen för livet efter gymnasiet.

Tänkbara yrken:

Frisöraspirant

Bildgalleri

Är du nyfiken på Skärgårdsgymnasiet?

Varmt välkommen på Öppet hus, en prova-på-dag eller kontakta Studie- och Yrkesvägledare på respektive skola för att få svar på dina frågor.