Hej och välkomna till Skärgårdsrestaurangen!
Restaurangen drivs av elever i årskurs två och tre som går programmet Restaurang och livsmedel här på Skärgårdsgymnasiet. Under handledning av Linus Rönnbäck i köket och Frank Nässert i serveringen. Våra elever i årskurs ett är med och förbereder allt som serveras under dagen. Eleverna i bageri lagar flera av våra desserter, bröd, tryfflar och pajer med mera.
I vår meny strävar vi efter att eleverna ska få prova på flera olika sorters tillagningsmetoder och få en möjlighet att själva påverka innehållet i menyn samtidigt som vi arbetar med säsongsbetonade och närproducerade råvaror.
Håll också utkik efter när vi har evenemang så som till exempel skaldjurskvällar, julbord eller fransk afton, då eleverna får öva på att servera på olika sätt eller jobba med matsalshantverk såsom flambering, tranchering eller fatservering.
Eftersom våra elever är under utbildning ber vi er ha överseende om det tar lite tid eller om något blir lite tokigt ibland.
Fråga gärna våra elever om innehållet i maten eller vad dagens olika rätter är.
Erbjudande: Tre rätter, förrätt, varmrätt, dessert 150 kr
Toast Roslagen
Rökt regnbåge och räkor, serveras med smörstekt bröd,, dillmajo och stenbitsrom
Pris 50 kr
Klassisk Caesar
Klassisk caesarsallad, med parmesan, ceasardressing, bacon och brödkrutonger. Toppas med räkor om du beställer som varmrätt (kan fås som förrätt eller varmrätt)
Pris 45 kr / 65 kr
Ceviche
av Uer med mango koriander chili
Pris 60 kr
Dagens soppa.
Pris 30 kr
Dubbelpanerad Sejfilé (Fish & Chips)
med Remoulad, hemlagad Pommes och säsongens grönsaker och citron
Pris 95 kr
Färskostfylld och baconlindad kycklingfilé
Serveras med risotto, rödvinsås och säsongens grönsaker
Pris 110 kr
Skärgårdsbiffen
Grillad ryggbiff, serveras med hemgjord pommes frites, rödvinsås och bearnaisesås
Pris 130 kr
Veckans vegetariska paj eller Pasta
Pris 50 kr
Crème Brûlée
Pris 45 kr
Veckans Glass/Sorbet
Fråga din servitör/servitris om innehåll
Pris 25 kr
Citrontartlett
Med italiensk maräng och färska bär
Pris 45 kr
Chokladfondant
Halloncoulis
Pris 45 kr
Lunchtider att boka:
kl. 11.15, 11.30 eller 11.45
Fredag 26 januari
Fredag 2 februari-Fullbokat
Fredag 9 februari-Fullbokat
Fredag 16 februari-Fullbokat
Fredag 22 mars-Fullbokat
Vi behandlar alla bokningar i turordning på torsdagar med bekräftelse på bokning.
-Fullbokat
Torsdag 14 mars 17.00, 17:15, 17:30, 17:45, 18:00
I varje platå ingår:
• 70g räkor rökta
• 70g räkor vanlig
• Havskräfta 1st
• ½ Hummer
• ½ Krabba
• 2 st ostron
495 kr / pers exklusive dryck.
-Fullbokat
Torsdag 23 maj 17.00, 17:15, 17:30, 17:45, 18:00
Välj en förrätt, en varmrätt och en efterrätt: 150 KR TOTALT.
• Friterad mozarellastick och chilicheese med ranchdressing
• Soft shell taco med koriander, chili, mango och friterad kolja
• Buffalo kycklingvingar med barbecuesås.
• Smash burger, bacon, ost, pommes frites och hemgjord ketchup. (går att få vegetarisk med Halloumi)
• Chiligryta med gräddfil, nachochips, guacamole och riven ost.
• Cajun Jambalaya med kräftor, het korv och blåmusslor.
• Milkshake med chokladkaksmulor och vaniljglass
• Key lime pie med vispad grädde
• Triple Chocolate chip kaka
Eftersom det är elever i utbildning ber vi er ha överseende med att det ibland tar lite längre tid, men för att få lunchen snabbare kan du förbeställa via mail.
Välkommen med din bokning eller förbeställning via följande mail:
Lunchtider att boka: Fullbokat
11.15, 11.30, 11.45
Fredagar 26 januari, 2,9,16 februari och 22 mars
Skaldjursafton VT24-Fullbokat
17.00-
Torsdag 14 mars
Amerikansk afton VT24
17.00-
Torsdag 23 maj
Kvällar med à la carte:
Inga datum
Skärgårdsgymnasiet
Näsvägen 15
184 40 Åkersberga