Information
Inriktning
VVS
ANSÖKNINGSKOD
VFVVS
Studieort
Examen
Yrkesexamen
Lärlingsutbildning?
Ja
Programplan
VVS

VVS

VVS- och fastighetsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med tekniska system i byggnader som svarar för värme, ventilation, vatten och avlopp samt fastighetsservice.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa kurser inom det individuella valet som ger grundläggande högskoleförberedelser.

Du lär dig om installation, service och underhåll av värme- och sanitetssystem. Du får också göra enklare installationer, reparationer, felsökningar och underhållsarbeten i en VVS- anläggning. Du får även kunskaper om olika material och sammanfogningsmetoder för rörledningar.

De flesta VVS-montörer arbetar med nyinstallation vid byggen eller då man renoverar gamla hus. Ett annat område är att reparera fel som uppkommer i fastigheter. Du kan även få arbete vid industrier som har stora röranläggningar.

Tänkbara yrken

Montör inom VVS, inom service och entreprenader

Bildgalleri

Är du nyfiken på Skärgårdsgymnasiet?

Varmt välkommen på Öppet hus, en prova-på-dag eller kontakta Studie- och Yrkesvägledare på respektive skola för att få svar på dina frågor.