Information
Inriktning
Personbil
ANSÖKNINGSKOD
FTPER
Studieort
Examen
Yrkesexamen
Lärlingsutbildning?
Ja
Programplan
Personbil

Vill du bli bilmekaniker? Fordons- och transportprogrammet med inriktning personbil är en praktisk utbildning för dig som vill arbeta som bilmekaniker efter gymnasiet.

Elever som läser inriktning Personbil (Fordon) får lära sig praktiska och teoretiska grunder om hur bilar och motorer fungerar samt baskunskaper i att utföra service och reparationer på bilar.

Under årskurs ett får du grundläggande kunskaper inom fordonsbranschen i skolans egen verkstad.
Under årskurs två och tre kommer du att utveckla dina kunskaper som du fick under första året. Bland annat får du lära dig mer inom ämnen som motorteknik, fordonsteknik, el och fordonselektronik, AC-system, mätteknik samt felsökning.

Du kommer att få jobba enskilt och även i grupp tillsammans med våra erfarna lärare, både praktiskt och teoretiskt, för att lära dig förstå hur de olika systemen samverkar.

Tillsammans med våra erfarna och välutbildade lärare kommer du under utbildningen att få möjlighet att utveckla dina färdigheter i försäljning och service.
Vi möter branschens förväntningar med modern utbildning även inom el och hybridfordon. Allt för att ge dig den bästa förberedelsen för livet efter gymnasiet.

Tänkbara yrken

Personbilsmekaniker

Bildgalleri

Är du nyfiken på Skärgårdsgymnasiet?

Varmt välkommen på Öppet hus, en prova-på-dag eller kontakta Studie- och Yrkesvägledare på respektive skola för att få svar på dina frågor.