Bli elev

Dags för gymnasievalet?

Ska du välja program och gymnasieskola? Här har vi samlat lite information för dig som kan vara bra att tänka på inför ditt val.

Välj det du har intresse för

Vi erbjuder ett flertal olika program med användbara och spännande inriktningar. Gör research och läs på om vad de olika programmen handlar om och välj det som intresserar dig mest.
OBS!
Ingen av våra skolor är allergifria, vi har utbildningar inom naturbruks- och restaurangprogrammet. Det gör att det förekommer nötter och spår av pälsdjur i kläder osv.
Programkatalog 2023 Åkersberga
Programkatalog 2023 Norrtälje

Besök skolorna

Båda våra skolor har Öppet Hus samt Prova-på-dagar. Då kan du komma och träffa våra elever, lärare och få en möjlighet att se hur det är att vara elev hos oss.

Lyssna på tidigare elever

"Jag besökte skolan en dag efter skoltid. När jag fick se lokalerna och träffa lärarna bestämde jag mig för Skärgårdsgymnasiet"
"Man får jobb direkt"
"En väldigt familjär skola"

Det är inte hela världen om det blir fel

Om du måhända skulle välja fel så är det inte hela världen, och du är inte ensam. Många byter program och ofta kan du t.o.m. tillgodoräkna vissa kurser som du redan har läst.

Har du ej klarat 9:an?

Du kan ändå söka till oss genom att välja något av våra introduktionsprogram. För mer information kontakta någon av våra Studie- och yrkesvägledare.