Information
Inriktning
Husbyggnad
Ansökningskod
BAHUS
Studieort
Examen
Yrkesexamen
Programplan
Husbyggnad

Om utbildningen

Vill du bli husbyggare? Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning husbyggnad är en praktisk utbildning för dig som vill arbeta med husbyggnation efter gymnasiet.

I årskurs ett får du prova på olika yrkesmoment inom Bygg- och anläggning som husbyggnadsmoment inom trä, betong, murning, plattsättning och glas samt plåtslageri.
I årskurs två får du lära dig mer om själva husbyggnadsprocessen och göra mer praktiska yrkesövningar inom murning, träarbete, betong och armering.
I årskurs tre får du fördjupa dig i det byggyrke du sedan vill utbilda dig till och arbeta med.
I utbildningen får du även lära dig grundläggande byggyrkesteori. Där ingår bland annat ritningsläsning, ergonomi, materialkännedom och hållbart byggande.
För oss är det viktigt med en verklighetsförankrad utbildning. Därför har vi ett nära samarbete med byggbranschen och ger dig minst 20 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Branschrekommenderad skola

Tänkbara yrken:

Betongarbetare, Glastekniker, Golvläggare, Håltagare, Murare, Plattsättare, Stenmontör, Ställningsbyggare, Takmontör, Träarbetare, Undertaksmontör

Bildgalleri

Är du nyfiken på Skärgårdsgymnasiet?

Varmt välkommen på Öppet hus, en prova-på-dag eller kontakta Studie- och Yrkesvägledare på respektive skola för att få svar på dina frågor.