Information
Inriktning
Husbyggnad
ANSÖKNINGSKOD
BAHUS
Studieort
Examen
Yrkesexamen
Lärlingsutbildning?
Ja
Programplan
Husbyggnad

Vill du bli husbyggare? Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning husbyggnad är en praktisk utbildning för dig som vill arbeta med husbyggnation efter gymnasiet.

Du kommer att få lära dig alla slags snickeriarbeten som förekommer vid byggnation. I utbildningen får du lära dig allt inom betong-, murteknik och plattsättning.
Under utbildningen kan man göra fördjupningar såsom ställningsbyggnad, heta arbeten och CAD eller andra specialyrken.

I årskurs ett läser du tillsammans med måleri- och anläggningseleverna och får grundläggande kunskaper inom bygg- och anläggningsbranschen.
I årskurs två och tre får du lära dig om själva husbyggnadsprocessen med yrkesövningar inom träarbete, murning, betong och armering. I utbildningen får du även grundläggande yrkesteori. Där ingår bland annat ritningsläsning, ergonomi, materialkännedom och hållbart byggande.

Under din tid på Skärgårdsgymnasiet kommer du också få arbeta med riktiga beställningsjobb, som vi tar emot, utför och levererar till kund. Vi har även samarbete med andra program på skolan. Allt för att ge dig den bästa förberedelsen för livet efter gymnasiet.

Vi är rekommenderade av Byggbranschens Yrkesnämnd (BYN), vilket innebär att branschen anser att vi har rätt utrustning och utbildningsmoment. Vi är anslutna till ID06.

Branschrekommenderad skola av BYN

Tänkbara yrken

Betongarbetare, Glastekniker, Golvläggare, Håltagare, Murare, Plattsättare, Stenmontör, Ställningsbyggare, Takmontör, Träarbetare, Undertaksmontör

Bildgalleri

Är du nyfiken på Skärgårdsgymnasiet?

Varmt välkommen på Öppet hus, en prova-på-dag eller kontakta Studie- och Yrkesvägledare på respektive skola för att få svar på dina frågor.