Information
Inriktning
Stylist
ANSÖKNINGSKOD
HVFRS
Studieort
Examen
Yrkesexamen
Lärlingsutbildning?
Ja
Programplan
Stylist

Vill du jobba som stylist eller makeupartist? Gillar du mode, makeup, skönhet, trender, färg och form, naglar och hårstyling så är denna utbildning för dig.

Under utbildningen lär du dig om färg- och stilanalys, färglära, makeup, naglar och hårstyling. Vi jobbar med trender, skapar modebilder och re-stylar kläder. Du lär dig allt för att kunna styla någon från topp till tå. Du lär dig om hur man sminkar allt från skönhet till skador och sår, färg- och stilanalys, färglära, naglar och hårstyling.

Utbildningen ger dig en yrkesexamen. Du blir licensierad Style Advisor (kvalitetssäkrad av Svensk Handel) och går igenom allt du behöver för att kunna jobba som makeupartist.
När du är klar kan du arbeta som hår- och makeupartist på salong, i modebranschen, åt fotografer eller inom TV, film, teater och musikvideo. Du har även de rätta förutsättningarna för att starta eget företag.

Tänkbara yrken

Hudvård, Hår- och makeupstylist

Bildgalleri

Är du nyfiken på Skärgårdsgymnasiet?

Varmt välkommen på Öppet hus, en prova-på-dag eller kontakta Studie- och Yrkesvägledare på respektive skola för att få svar på dina frågor.