Information
Inriktning
Stylist
Ansökningskod
HVSTY
Studieort
Examen
Yrkesexamen
Programplan
Stylist

Om utbildningen

Vill du bli stylist eller makeupartist? Vill du jobba som stylist eller makeupartist? Gillar du mode, makeup, skönhet, trender, färg och form, naglar och hårstyling så är denna utbildning för dig.

Under utbildningen lär du dig om färg- och stilanalys, färglära, makeup, naglar och hårstyling. Vi jobbar med trender, skapar modebilder och re-stylar kläder. Du lär dig allt för att kunna styla någon från topp till tå.
Utbildningen ger dig en yrkesexamen med möjlighet till grundläggande högskolebehörighet. Du blir licensierad Style Advisor (kvalitetssäkrad av Svensk Handel) och går igenom allt du behöver för att kunna jobba som makeupartist.
När du är klar kan du arbeta som hår- och makeupartist på salong, i modebranschen, åt fotografer eller inom TV, film, teater och musikvideo. Du har även möjlighet att starta eget.För oss är det viktigt med en verklighetsförankrad utbildning. Därför har vi ett nära samarbete med branschen och ger dig 20 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL). Allt för att ge dig den bästa förberedelsen för livet efter gymnasiet.

Tänkbara yrken:

Hudvård, Hår- och makeupstylist

Bildgalleri

Är du nyfiken på Skärgårdsgymnasiet?

Varmt välkommen på Öppet hus, en prova-på-dag eller kontakta Studie- och Yrkesvägledare på respektive skola för att få svar på dina frågor.