Anläggningsfordon

Information
Inriktning
Anläggningsfordon
Ansökningskod
BAANL
Studieort
Examen
Yrkesexamen

Om utbildningen

Vill du bli anläggningsförare? Skärgårdsgymnasiet är en av få skolor i regionen som erbjuder bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning anläggningsmaskinförare.

Som anläggningsmaskinförare får du arbeta med alla slags anläggningsmaskiner. Det är stor brist på maskinförare i stockholmsområdet och arbetsuppgifterna är varierande. Det kan till exempel handla om att gräva ut en grund vid ett husbygge eller att arbeta med större vägbyggen.
Under utbildningens första år läser du tillsammans med husbyggnadseleverna och kommer därför att få grundläggande kunskaper inom hela byggområdet. Under år två och tre läses all teori på Skärgårdsgymnasiet. Praktik får du både på skolans område och hos externa entreprenörer.
När du är klar med din utbildning får du ett utbildningsbevis som öppnar vägen till ett framtida yrke och yrkesbevis.
För oss är det viktigt med en verklighetsförankrad utbildning. Därför har vi ett nära samarbete med branschen och ger dig arbetsplatsförlagt lärande (APL) under 20 veckor hos lokala entreprenörer. Allt för att ge dig den bästa förberedelsen för livet efter gymnasiet.

Branschrekommenderad skola

Tänkbara yrken:

Anläggningsmaskinförare

Bildgalleri

Är du nyfiken på Skärgårdsgymnasiet?

Varmt välkommen på Öppet hus, en prova-på-dag eller kontakta Studie- och Yrkesvägledare på respektive skola för att få svar på dina frågor.