Anläggningsfordon

Information
Inriktning
Anläggningsfordon
Ansökningskod
BAANL
Examen
Yrkesexamen
Lärlingsutbildning?
Ja

Om utbildningen

Vill du bli anläggningsförare? Skärgårdsgymnasiet är en av få skolor i regionen som erbjuder bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning anläggningsmaskinförare.

Som anläggningsmaskinförare får du arbeta med alla slags anläggningsmaskiner. Det är stor brist på maskinförare i Stockholms-området och arbetsuppgifterna är varierande. Det kan till exempel handla om att gräva ut en grund vid ett husbygge eller att arbeta med större vägbyggen.

Under utbildningens första år läser Bygg- och Anläggningsprogrammet tillsammans i Åkersberga eller annan skola. Du får grundläggande kunskaper inom bygg- och anläggningsbranschen.
Andra och tredje året bedrivs undervisning både i Åkersberga och Norrtälje. Du får då lära dig hantera och köra både stora och små anläggningsmaskiner som grävmaskin och hjullastare. Du får också lära dig att bli attraktiv maskinförare i en bransch där det är lätt att få jobb.

Vi hjälper dig även med teoretiska och praktiska övningar för personbilsbehörighet (B-körkort). När du är klar med din utbildning får du ett utbildningsbevis som öppnar vägar till ett framtida yrke och yrkesbevis.

Branschrekommenderad skola

Tänkbara yrken

Anläggningsmaskinförare

Bildgalleri

Är du nyfiken på Skärgårdsgymnasiet?

Varmt välkommen på Öppet hus, en prova-på-dag eller kontakta Studie- och Yrkesvägledare på respektive skola för att få svar på dina frågor.