Anläggningsfordon

Information
Inriktning
Anläggningsfordon
ANSÖKNINGSKOD
BAANL
Examen
Yrkesexamen
Lärlingsutbildning?
Ja

Vill du bli anläggningsförare? Skärgårdsgymnasiet är en av få skolor i regionen som erbjuder bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning anläggningsmaskinförare.

Som anläggningsmaskinförare får du arbeta med alla slags anläggningsmaskiner. Det är stor brist på maskinförare i Stockholms-området och arbetsuppgifterna är varierande. Det kan till exempel handla om att gräva ut en grund vid ett husbygge eller att arbeta med större vägbyggen.

Utbildningens första år finns nu även att söka i Norrtälje då vi öppnar vår nya bygghall till hösten -22. Du får grundläggande kunskaper inom bygg- och anläggningsbranschen
och får lära dig hantera och köra både stora och små anläggningsmaskiner som grävmaskin och hjullastare. Du får också lära dig att bli attraktiv maskinförare i en bransch där det är lätt att få jobb.

Vi hjälper dig även med teoretiska och praktiska övningar för personbilsbehörighet (B-körkort). När du är klar med din utbildning får du ett utbildningsbevis som öppnar vägar till ett framtida yrke och yrkesbevis.

Branschrekommenderad skola

Tänkbara yrken

Anläggningsmaskinförare

Bildgalleri

Är du nyfiken på Skärgårdsgymnasiet?

Varmt välkommen på Öppet hus, en prova-på-dag eller kontakta Studie- och Yrkesvägledare på respektive skola för att få svar på dina frågor.