Elteknik (elektriker)

Information
Inriktning
Elteknik (elektriker)
Ansökningskod
EEELT
Examen
Yrkesexamen
Lärlingsutbildning?
Ja

Om utbildningen

Vill du bli elektriker? El- och energiprogrammet med inriktning elteknik är en praktisk utbildning för dig som vill arbeta som elektriker efter gymnasiet.

Du får kunskaper om hur man arbetar säkert och lär dig de lagar och förordningar som gäller vid elarbete. Dessa kurser ger dig senare möjlighet att få behörighet att självständigt arbeta som elektriker.
Du får fördjupade kunskaper i elektrisk mätteknik och man beräknar olika värden. Du lär dig också installera kommunikationsnät för tele, data och media, larm och övervakning.
Du kan välja att fördjupa dig inom till exempel ellära, elmätteknik, installationsteknik, larm- och säkerhetsteknik med mera.
Utbildningen fokuserar på teoretiska och praktiska moment som ellära, elsäkerhet, elinstallation, belysningsteknik och övervakningssystem. Hos oss får du lära dig att installera, underhålla och reparera elanläggningar, eldistributionsnät och larm. Vi jobbar med belysning, övervakning och säkerhetssystem. Vi är en certifierad KNX-partner.

Tänkbara yrken

Distributionselektriker, Industrielektriker, Installationselektriker, Järnvägstekniker - el och signal

Bildgalleri

Är du nyfiken på Skärgårdsgymnasiet?

Varmt välkommen på Öppet hus, en prova-på-dag eller kontakta Studie- och Yrkesvägledare på respektive skola för att få svar på dina frågor.