Elteknik (elektriker)

Information
Inriktning
Elteknik (elektriker)
ANSÖKNINGSKOD
EEELT
Examen
Yrkesexamen
Lärlingsutbildning?
Ja
Programplan
Elteknik

Vill du bli elektriker? El- och energiprogrammet med inriktning elteknik är en praktisk utbildning för dig som vill arbeta som elektriker efter gymnasiet.

Utbildningen fokuserar på teoretiska och praktiska moment som ellära, elsäkerhet, elinstallation, belysningsteknik och övervakning- och säkerhetssystem. Du lär dig de lagar och förordningar som gäller vid elarbete. 
I våra välanpassade yrkessalar får du lära dig att installera, underhålla och reparera elanläggningar, eldistributionsnät och larm. Du får fördjupade kunskaper i elektrisk mätteknik och hur man beräknar olika värden. Även installera kommunikationsnät för tele, data och media, larm och övervakning.

Dessa kurser ger dig senare möjlighet att få behörighet att självständigt arbeta som elektriker.
Du kan välja att fördjupa dig inom till exempel ellära, elmätteknik, installationsteknik, larm- och säkerhetsteknik med mera.

Under din tid på Skärgårdsgymnasiet kommer du också få arbeta ämnesövergripande, dvs genom att samarbeta med andra yrkesprogram. Då utformar vi och utför arbeten tillsammans, anpassade till våra yrken i gemensamma projekt. Allt för att ge dig den bästa förberedelsen för livet efter gymnasiet.
Vi är en certifierad KNX-partner med kompetens att projektera, installera och programmera KNX-anläggningar från en liten lägenhet till större kommersiella lokaler.

Tänkbara yrken

Distributionselektriker, Industrielektriker, Installationselektriker, Järnvägstekniker - el och signal

Bildgalleri

Är du nyfiken på Skärgårdsgymnasiet?

Varmt välkommen på Öppet hus, en prova-på-dag eller kontakta Studie- och Yrkesvägledare på respektive skola för att få svar på dina frågor.