Information
Inriktning
Måleri
Ansökningskod
BAMAL
Studieort
Examen
Yrkesexamen
Programplan
Måleri

Om utbildningen

Vill du bli målare? Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning måleri är en praktisk och kreativ yrkesförberedande utbildning för dig som vill arbeta som målare efter gymnasiet. ‍

Utbildningen fokuserar på praktiska moment som äldre målningstekniker, målning av tak, väggar och snickerier samt tapetsering. Hos oss får du lära dig att arbeta med miljövänliga material. Efter grundutbildningen har du möjlighet att specialisera dig inom färgsättning, inredning eller försäljning.
Första året på Skärgårdsgymnasiet läser du tillsammans med husbyggnadseleverna och anläggningseleverna vilket innebär att du får grundläggande kunskaper inom bygg.
För oss är det viktigt med en verklighetsförankrad utbildning. Därför har vi ett nära samarbete med måleribranschen och ger dig minst 20 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL). Du kommer också att få arbeta med beställningsjobb som Skärgårdsgymnasiet tar emot, allt för att ge dig den bästa förberedelsen för livet efter gymnasiet. Om du vill läsa mer om målaryrket. Gå in på www.malare.nu.

Branschrekommenderad skola

Tänkbara yrken:

Byggnadsmålare

Bildgalleri

Är du nyfiken på Skärgårdsgymnasiet?

Varmt välkommen på Öppet hus, en prova-på-dag eller kontakta Studie- och Yrkesvägledare på respektive skola för att få svar på dina frågor.