Information
Inriktning
Måleri
ANSÖKNINGSKOD
BAMAL
Studieort
Examen
Yrkesexamen
Lärlingsutbildning?
Ja
Programplan
Måleri

OBS! Denna inriktning startar EJ HT23 i Åkersberga!

Vill du bli målare? Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning måleri är en praktisk och kreativ yrkesförberedande utbildning för dig som vill arbeta som målare efter gymnasiet. ‍

Utbildningen fokuserar på praktiska moment som äldre målningstekniker, målning av tak, väggar och snickerier samt tapetsering. Hos oss får du lära dig att arbeta med miljövänliga material. Efter grundutbildningen har du möjlighet att specialisera dig inom färgsättning, inredning eller försäljning.
Första året på Skärgårdsgymnasiet läser du tillsammans med husbyggnadseleverna och anläggningseleverna vilket innebär att du får grundläggande kunskaper inom bygg och anläggning.
I årskurs två och tre får du fördjupade kunskaper i måleri med fokus på praktiska moment.

Under din tid på Skärgårdsgymnasiet kommer du också att få arbeta med riktiga beställningsjobb, som vi tar emot, utför och levererar till kund. Vi har även samarbete med andra program på skolan. Allt för att ge dig den bästa förberedelsen för livet efter gymnasiet.
Om du vill läsa mer om målaryrket. Gå in på www.malare.nu.

Branschrekommenderad skola

Tänkbara yrken

Byggnadsmålare

Bildgalleri

Är du nyfiken på Skärgårdsgymnasiet?

Varmt välkommen på Öppet hus, en prova-på-dag eller kontakta Studie- och Yrkesvägledare på respektive skola för att få svar på dina frågor.