Djurvård / Hund

Information
Inriktning
Djurvård / Hund
ANSÖKNINGSKOD
NBDJR
Studieort
Examen
Yrkesexamen
Lärlingsutbildning?
Ja
Programplan
Hund Åkersberga

Djurvårdare och hundskötare (NBDJR) Du lär dig om skötsel och vård av hundar.

Arbete med hund

Du lär dig om hundars användningsområden, mentalitet, dressyr och träning av hund mot uppsatta mål, anatomi, fysiologi, avel och utfodring.
Du lär dig om hundars beteende samt samspelet mellan hund och människa. Du får kunskap om hundars biologi och ursprung, hygien och att sköta och hantera hunden. Du får kompetens när det gäller hundkunskap och hundträning och även läsa om djurs hälsa och sjukvård.

I Åkersberga erbjuds eleverna under sitt tredje år chansen att få behörighet i Grundkurs i läkemedelshantering (D9). Med denna extrautbildning kan du titulera dig, djurvårdare på nivå 2. Förutom detta fortsätter du att fördjupa dina kunskaper i olika hundverksamheter och hundyrken.

Hundägarcertifikat- gäller för elever på Skärgårdsgymnasiet Åkersberga läsåret 21/22

Under läsåret 21/22 får du som elev på Skärgårdsgymnasiet Åkersberga kostnadsfritt ta del av webbutbildningen Hundägarcertifiering. Det är en bred utbildning om Kynologi, det vill säga "läran om hunden". När du genomfört utbildningen med godkänt resultat kommer du att kunna titulera dig som certifierad hundägare. Hundägarcertifikatet bevisar att du är en elev, en person som tar ansvar för hundägarskapet.


Tänkbara yrken

Arbete med hundar inom tull, försvarsmakten och att starta eget inom hundområdet m.m.

Bildgalleri

Är du nyfiken på Skärgårdsgymnasiet?

Varmt välkommen på Öppet hus, en prova-på-dag eller kontakta Studie- och Yrkesvägledare på respektive skola för att få svar på dina frågor.