EE

El- & energiprogrammet

Information
Program
El- & energiprogrammet
Programkod
EE
Examen
Yrkesexamen
Bilagor

Om programmet

El- och energiprogrammet passar dig som vill arbeta med datorer, elektronik, elteknik och energiteknik. Du kan utbilda dig till yrken som automationstekniker, driftoperatör, elektriker, nätverkstekniker med mera.

Det här lär du dig

Du lär dig grunderna inom ellära, elteknik, elektronik, energiteknik och styrteknik. Det är viktigt att kunna läsa och förstå ritningar och instruktionsböcker.
Du läser en stor del teori, däribland matematik. Framför allt får du använda dina kunskaper i formellösning.

APL

Utbildningen innehåller minst 15 veckors APL under år 2-3. Då är du ute på en eller flera arbetsplatser där du får möjlighet att känna på yrket utanför skolbänken. Du får även chans att knyta viktiga kontakter med olika arbetsgivare.

Efter gymnasiet

Du arbetar vanligtvis med installation, underhåll, service, tillverkning och försäljning av elektrisk eller elektronisk utrustning eller med energiteknik.
Du kommer att arbeta inom ett område som ständigt utvecklas. Du får därför vara beredd på att kontinuerligt lära dig nya saker. Dina grundkunskaper i till exempel svenska, engelska och matematik är ofta viktiga för att följa med i den tekniska utvecklingen och klara av ditt arbete.

Inriktningar

Så här läser du:

Bildgalleri

Yrkesexamen och högskolebehörighet

Denna utbildning ger dig en Yrkesexamen. Om du vill fortsätta studera på högskolan efter gymnasiet har du möjlighet att välja till kurser som ger dig högskolebehörighet.

Är du nyfiken på

El- & Energi

?

Varmt välkommen på öppet hus eller kontakta Studie- och Yrkesvägledare för att få svar på dina frågor.