VF

VVS & Fastighetsprogrammet

Information
Program
VVS & Fastighetsprogrammet
Programkod
VF
Studieort
Examen
Yrkesexamen
Bilagor

Om programmet

VVS och Fastighetsprogrammet passar dig som vill arbeta inom områdena där kunskaper om energi och miljö är viktiga. Du utbildar dig för yrken som kylmontör, ventilationsmontör, VVS-montör, industrimontör med mera.

Det här lär du dig

Du får grundläggande kunskaper i service, underhåll, installation, drift och produktion inom energiområdet. Du ska kunna hantera den utrustning som används för att värma upp fastigheter och andra lokaler, för att kyla eller värma upp fastigheter och andra lokaler, för att kyla eller värma livsmedel med mera. VVS-inriktningen ger dig arbete inom byggbranschen med nybyggnad, reparation och underhåll.

APL

Utbildningen innehåller minst 15 veckors APL under år 2-3. Då är du ute på en eller flera arbetsplatser där du får möjlighet att känna på yrket utanför skolbänken. Du får även chans att knyta viktiga kontakter med olika arbetsgivare.

Efter gymnasiet

Den tekniska grundkunskap du får inom programmet är användbar inom många områden. Du kan arbeta med service, underhåll och installation inom energiområdet.

Yrkesexamen ger grundläggande behörighet till yrkeshögskolan. Där finns utbildningar till anläggningsingenjör, fastighetstekniker och fastighetsingenjör, industrimontör, VVS-projektör med mera.

Det är en fördel om du är intresserad av teknik, fysik och matematik. Du ska läsa och förstå instruktioner och ritningar och göra beräkningar samt tolka prover och mätresultat.

Inriktningar

På Skärgårdsgymnasiet har VVS och fastighetsprogrammet valt att erbjuda tre stycken inriktningar:
Kyl- och värmepumpsteknik och VVS.

Välj inriktning/utgång:

Så här läser du:

Bildgalleri

Yrkesexamen och högskolebehörighet

Denna utbildning ger dig en Yrkesexamen. Om du vill fortsätta studera på högskolan efter gymnasiet har du möjlighet att välja till kurser som ger dig högskolebehörighet.

Är du nyfiken på

VVS & Fastighet

?

Varmt välkommen på öppet hus eller kontakta Studie- och Yrkesvägledare för att få svar på dina frågor.