FS

Försäljnings- och serviceprogrammet

Information
Program
Försäljnings- och serviceprogrammet
Programkod
FS
Studieort
Examen
Yrkesexamen
Bilagor

Om programmet

Försäljnings- och serviceprogrammet (tidigare Handels- och administrationsprogrammet) är för dig som vill arbeta inom handeln, med fokus på försäljning och service. Dessutom får du gedigna kunskaper i företagande, vilket gör dig väl förberedd att starta eget företag.

Undervisningen är både teoretisk och praktisk. Du kommer även att få kunskaper om hur du blir en bra säljare och hur du bemöter kunder i olika sammanhang. Du kommer att lära dig alltifrån praktisk marknadsföring till att skapa en webbutik, samt företagsekonomi och affärskommunikation. Undervisningen i de gymnasiegemensamma ämnena är anpassade mot det program du har valt, i syfte att göra undervisningen relevant för ditt framtida yrkesliv. Du kan välja till högskolepaketet, vilket innebär att du läser mer svenska och engelska, som ger dig behörig till högre studier.

Det här lär du dig

I skolans egna kafé får du erfarenhet av försäljning, service och kassavana. I årskurs tre läser du kursen de och ges möjlighet att driva ett UF-företag, där du lär dig hela processen från uppstart till avveckling. Du får en bred utbildning där du lär använda digitala hjälpmedel, bla. för att kunna marknadsföra produkter och göra ekonomiska beräkningar.

APL

Utbildningen innehåller minst 15 veckors APL under år 2-3. Då är du ute på en eller flera arbetsplatser där du får möjlighet att känna på yrket utanför skolbänken. Du får även chans att knyta viktiga kontakter med olika arbetsgivare.

Välj inriktning/utgång:

Så här läser du:

Bildgalleri

Yrkesexamen och högskolebehörighet

Denna utbildning ger dig en Yrkesexamen. Om du vill fortsätta studera på högskolan efter gymnasiet har du möjlighet att välja till kurser som ger dig högskolebehörighet.

Är du nyfiken på

Försäljning och service

?

Varmt välkommen på öppet hus eller kontakta Studie- och Yrkesvägledare för att få svar på dina frågor.