Information
Inriktning
Bageri & konditori
ANSÖKNINGSKOD
RLBAG
Examen
Yrkesexamen
Lärlingsutbildning?
Ja

Bageri och Konditori

Under utbildningen är helhetsbilden viktig - från råvara till färdig produkt. Du lär dig hur branschen fungerar och du läser bland annat kurser i choklad och konfektyr, service och bemötande samt bageri och konditori. Hos oss får du lära dig att tillverka bageri- och konditoriprodukter på ett ekonomiskt sätt. Du får även lära dig vad god service innebär.

Du ska kunna följa recept, välja och hantera råvaror. Det gäller att producera bröd och konditorivaror som är både tilltalande och smakrika.
I skolans butik har vi försäljning av bröd och konditorivaror, där du lär dig kundservice samt även hur du förpackar, förvarar och fraktar livsmedel.

I årskurs ett får du grundläggande kunskaper inom restaurang- och livsmedelsbranschen. I årskurs två får du fördjupade kunskaper i bageri och konditori.

Under tiden på Skärgårdsgymnasiet kommer du också att arbeta med riktiga beställningsjobb, som vi tar emot, utför och levererar till kund. Vi har även samarbete med andra program på skolan. I vårt eget kafé säljer handelselever färdiga produkter som bakas av bagerielever. Kaféet är populärt och välbesökt, vilket innebär att du får mycket träning under utbildningen och ger dig förberedelser inför ditt kommande yrkesliv.

Tänkbara yrken

Bagare, konditor, arbeta med delikatesser eller driva eget kafé och bageri.

Bildgalleri

Är du nyfiken på Skärgårdsgymnasiet?

Varmt välkommen på Öppet hus, en prova-på-dag eller kontakta Studie- och Yrkesvägledare på respektive skola för att få svar på dina frågor.