Djurvård / Djurvårdare

Information
Inriktning
Djurvård / Djurvårdare
ANSÖKNINGSKOD
NBDJR
Examen
Yrkesexamen
Lärlingsutbildning?
Ja

Djurvårdare

Du lär dig om smådjur, deras beteende, egenskaper, behov och skötsel. Du får kunskap om djurartens biologi och deras ursprung, samt djursjukvård.

I årskurs ett lär du dig om djur och deras beteende samt samspelet mellan djur och människa. Utöver detta så kommer du att få viktiga grundläggande kunskaper i naturbruk, där även möjlighet att ta traktorkörkort finns.

I årskurs två utvecklar du din kompetens när det gäller djurkunskap. Du börjar även läsa om djurens hälso- och sjukvård. Det är också viktigt att du har kunskap om hygien, desinfektion, smittsamma sjukdomar och smittvägar.

I årskurs tre fortsätter du att fördjupa dina kunskaper i olika djurverksamheter och djuryrken. På Skärgårdsgymnasiet i Åkersberga så erbjuder vi dig möjligheten att få behörighet i "Grundkurs i läkemedeklshantering (D9)", som har godkänts av Jordbruksverket. Efter avklarad kurs så får du titulera dig Djurvårdare nivå 2.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa kurser inom det individuella valet som ger grundläggande högskolebehörighet.

Vår skola erbjuder undervisning med sakkunniga lärare. Dessutom utbildar vår veterinär och hundfysioterapeut dig i fördjupningskurserna för inriktningen.

Tänkbara yrken

Djurvårdare, i zoobutik eller djurklinik

Bildgalleri

Är du nyfiken på Skärgårdsgymnasiet?

Varmt välkommen på Öppet hus, en prova-på-dag eller kontakta Studie- och Yrkesvägledare på respektive skola för att få svar på dina frågor.